Jedni smatraju da su u kuću uglednog sudije provalili MIGRANTI, drugi ovo djelo povezuju s tim što je on nedavno UDAO KĆERKU

Objavljeno: 17.5.2018.


Nepoznati lopovi u Novom Gradu opljačkali su porodičnu kuću potpredsjednika Ustavnog suda BiH Zlatka Kneževića, i ukrali novac i stvari vrijedne više od 70.000 maraka.
Portparol Policijske uprave Prijedor Vesna Pačariz, rekla je da je krađa policiji prijavljena u utorak. Interesantno je da se opljačkana kuća nalazi u blizini policijske stanice, a među mještanima Novog Grada postoji sumnja da su za krađu odgovorni migranti, koji su zadnjih dana primjećeni u njihovom gradu.

– Prilikom uviđaja utvrđeno je da su lopovi iz kuće ukrali pištolj, novac u različitim valutama i zlatni nakit – pojasnila je Pačarizeva.

Prema njenim riječima, ukupna šteta pričinjena ovom krađom iznosi oko 70.000 maraka.

– O ovom krivičnom djelu obaviješten je dežurni tužilac iz Prijedora i u toku je rad na pronalasku lopova – dodala je Pačarizeva.

Da je kuća opljačkana za Srpskainfo.com potvrdila je i Zdravkova supruga Snježana Knežević. Ona je rekla da je u utorak uveče kada je došla kući primijetila da je opljačkana i da je o svemu obavijestila policiju.

– Vidjela sam da su lopovi obili prozor u prizemlju kroz koji su ušli u unutrašnjost kuće. U trenutku provale nisam bila kod kuće, kao ni Zlatko koji je na putu – kaže Snježana i dodala da su lopovi zatim ušli u kuću i ispreturali sav namještaj koji su tu našli, te da su ukrali brojne stvari.

– Vrijednost ukradenih stvari je oko 70.000 maraka, međutim tu ima stvari koje sam skupljala cijeli život i koji mi puno više znače, nego što vrijede, a ostala sam i bez njih – rekla je Snježana.

Prema njenim riječima, nikada ranije nisu bili na meti lopova, ali ističe i da na kući nemaju bezbjednosne kamere, kao ni alarme.

Ko se drznuo da opljačka kuću jednog od najuglednijih građana Novog Grada i potpredsjednika Ustavnog suda pitaju se i stanovnici ovog mjesta. Jedna od mještanki kaže da se njegova kuća nalazi u blizini policijske stanice, u naselju Repovac.

– Vidjela sam brojne policajce u naselju i u ulici u kojoj živi Knežević. U blizini njegove kuće je stara i napuštena kuća, pa sam prvo pomislila da su možda tu migranti pronađeni i da su policajci zbog njih došli. Međutim, poslije sam čula da je opljačkana kuća Kneževića – priča ona.

Dodaje da je Knežević dobro poznat u cijelom Novom Gradu, te da zato sumnja da bi se iko od lokalnog stanovništva usudio opljačkati baš njegovu kuću.

– Samo dan ranije u gradu je pronađeno devet ilegalnih migranata iz Pakistana. Možda ih ima još koji se negdje kriju i nisu pronađeni. Moguće je da je neko od njih provalio i opljačkao kuću – kaže ona i dodaje da su policajci ostali satima kod ove kuće, te da su kasnije uočili i pripadnike privatne agencije za obezbjeđenje.

Međutim, ima i onih koji pljačku kuće Kneževića povezuju sa tim što je nedavno udao kćerku.

– U prošlu subotu bila je svadba, Zlatko je udao kćerku koja živi u Banjaluci. Možda je neko to upratio i pomislio da su pare od svadbe u njegovoj kući pa provalio – kaže jedan od mještana Novog Grada.

Član Venecijanske komisije
Inače, Zlatko Knežević je prije 27 godina počeo da se bavi advokatskom djelatnošču u opštini Novi Grad.

Prije sedam godina postao je sudija Ustavnog suda BiH, dok je prije tri godine izabran za potpredsjednika u ovom sudu. Takođe je i član Venecijanske komisije ispred BiH.

Srpskainfo

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *