Anketnom odboru stigli odgovori

Objavljeno: 17.5.2018.


Anketnom odboru Narodne skupštine Republike Srpske sve institucije kojima je upućen zahtjev dostavile su određenu dokumentaciju u vezi tragične smrti Davora Dragičevića, saopšteno je danas iz ovog odbora.
U saopštenju se podsjeća da je Anketni odbor na konstitutivnoj sjednici, održanoj u utorak uputio zahtjeve glavnom tužiocu Okružnog tužilaštva Banjaluka Želimiru Lepiru, ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, direktoru Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske Željku Karanu i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da do četvrtka dostave sve informacije i spoznaje koje imaju u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

“Prva radna sjednica Anketnog odbora biće održana u petak Na tu sjednicu Anketni odbor pozvao je direktora Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana (u 14.00 časova) i načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darka Ilića (u 16.00 časova)” kaže se u saopštenju.

Narodna skupština Republike Srpske formirala je Anketni odbor s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića.

Predsjednik Anketnog odbora je Branislav Borenović (PDO), njegov zamjenik je Drago Kalabić (SNSD), a članovi su Nedeljko Glamočak (SDS), Milanko Mihajilica (SRS) i Goran Đorđić (SNS).

Iz kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika juče je saopšteno da je on uputio odgovor Anketnom odboru Narodne skupštine u kojem ih je uputio na policijske i pravosudne organe radi prikupljanja informacija i sa ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem smrti Davida Dragičevića.

(BN)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *