ŽENE MONSTRUMI! Mirjana je ubila svoju bebu, Jelena pustila svog dečka da uradi isto, a sada su ZATVORSKE CIMERKE!

Objavljeno: 16.5.2018.


Mirjana Škrijelj (29) iz Bara, osumnjičena za ubistvo šestomjesečne bebe u zatvoru dijeli sobu sa Jelenom Jovović (34) iz Podgorice koja je prije tri mjeseca stigla u Istražni zatvor zbog optužbi da je učestvovala u ubistvu njenog petnaestomjesečnog sina.
Osim Jovović, pritvor je određen i Nerminu Šišiću, njenom dečku, koji je, prema navodima prijave, nasmrt pretukao dječaka, objašnjavajući da je to učinio jer mu je smetao dječji plač.

Kako saznaje Pobjeda iz izvora bliskih istrazi, Škrijelj ničim nije pokazala da se kaje zbog zločina koji joj istražitelji stavljaju na teret.

Od trenutka kada je prikrivala da je zadavila svog sina, pa do priznanja, Škrijelj nije pokazala nikakve emocije. Izvori bliski istrazi tvrde da je ispričala da je to učinila jer joj suprug nikad nije bio kod kuće. Škrijelj je određen pritvor do 30 dana.

Pred tužiocem je priznala da je ubila bebu, pravdajući se da je to uradila jer je bila pod terapijom jakim ljekovima koje uzima zbog epilepsije.

Mirjana Došljak Škrijelj
FOTO: PRIVATNA ARHIVA
Mirjana Došljak Škrijelj
 Tijelo je pronašao otac bebe u krevecu. Beba je bila zamotana u mušemu i nije davala znakove života.
Otac je odnijeo dete u Hitnu pomoć, gdje su ljekari konstatovali smrt.

Ubistvo bebe istražitelji su otkrili nakon obdukcionog nalaza i tragova koje su pronašli u kući Skrijelj.

Nalaz je pokazao da je beba zadavljena mušemom, pa su inspektori obavili poligrafsko ispitivanje koje Mirjana Skrijelj nije prošla.

Stric osumnjičene Mirjane Škrijelj, Slobodan Došljak kazao je Televiziji PinkM  da je zetečen i te da ništa nije ukazivalo na ovakav ishod.

Prve komšije ove porodice ispričale su da su između supružnika bili poremećeni odnosi već duže vrijeme, kao i da se moglo naslutiti da će se desiti nešto loše.

Ona sada u zatvoru ćeliju dijeli sa Jelenom Jovović. Ona je optužena za saizvršilaštvo u ubistvu svoje petnaestomjesečne bebe P. J. koju je 4. februara na smrt pretukao njen dečko, državljanin BiH, Nermin Sišić.

“Naime postoji osnovana sumnja da su okrivljeni Nermin Šišić i Jelena Jovović lišili života dijete starosti 15 mjeseci, koje su prethodno zlostavljali na način što su dijete u više navrata čupali za uši i udarali po licu, da bi 04. februara 2018. godine u kući, djetetu zajednički zadali više udaraca u predjelu glave nanoseći mu teške i po život opasne povrede, pri čemu je okrivljena Jelena Jovović za vrijeme dok su ona i okrivljeni Nermin Šišić zajednički vršili fizički napad nad djetetom, a sve u cilju prikrivanja i spriječavanja da u tom trenutku budu otkriveni od strane komšija, koji su se povodom ranijeg povređivanja djeteta raspitivali o porijeklu povreda, usljed plača djeteta uključila usisivač, koji je okrivljeni Nermin Šišić prethodno od susjeda nabavio u tu svrhu, a čija jačina zvuka je bila čujna u susjednim kućama. Nakon toga su oboje radi prikrivanja tragova krivičnog djela upotrebom krpa brisali tragove krvi djeteta sa zidova unutar kuće, da bi potom dijete koje je već bilo lošeg zdrastvenog stanja, usljed povređivanja zajedno izveli iz kuće i sa djetetom se uputili ka brdu Ljubović. Kada su uočili da su primjećeni od strane osoba iz komšiluka, kako zajedno sa djetetom odlaze i napuštaju dvorište kuće u cilju prikrivanja učinjenog, uz izgovor da je djetetu pozlilo organizovali pozivanje hitne službe, koja je dijete P. J. transportovala na institut za bolesti djece KCCG, gdje je usljed teških povreda opasnih po život dijete preminulo 05. februara 2018”, navodi se u odluci suda u koju je FOSmedia imala uvid.

Sišiću i Jovović zaprećena maksimalna kazna od po 40 godina zatvora.

Istraga je pokazala da je Šišić i ranije tukao dječaka i da je njegova majka to znala, zbog čega je i ona uhapšena.

FOTO: VIJESTI, SAVO PRELEVIĆ / PROMO

I Jovović je, isto kao i Škrijelj, za manje od 24 sata promijenila iskaz. Ljekarima u Hitnoj je kazala da je njen sin još prije mjesec pao iz dupka i tako zadobio povrede i izgubio svijest.

Te priče držala se i pred ljekarima u Kliničkom centru, ali obdukcioni nalaz je pokazao da je dijete brutalno pretučeno.

(Blic)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *