Njemački auto-gigant preskače sajam u Parizu?

Objavljeno: 16.5.2018.


Iz Francuske je stigla najava da će najveći evropski proizvođač automobila – Volkswagen, izostati sa ovogodišnjeg pariskog auto-salona.
Sajam automobila u Parizu jedan je od tri najznačajnija i najveća događaja te vrste na evropskom tlu, a održava se svake druge godine, početkom jeseni, naizmenično sa frankfurtskim auto-salonom.

Tradicionalna automobilska izložba u glavnom gradu Francuske ove godine traje od 2. do 14. oktobra, a kako navodi Autoactu.com pozivajući se na izvor iz francuskog ogranka Volkswagena, na njoj neće biti prisutan najveći evropski auto-brend.

Umesto toga, Volkswagen će najverovatnije u tom periodu održati niz manjih, individualnih prezentacija kako bi promovisao svoje nove modele.

Za razliku od matičnog brenda, druge auto-marke koje su u vlasništvu grupacije Volkswagen biće zastupljene u Parizu ove jeseni. Tu se pre svega misli na velikoserijske proizvođače, kao što su Škoda, Seat, Audi i Porsche, dok Bentley i Bugatti nisu zvanično potvrdili planove o učešću na pariskom salonu.

Ukoliko se ova najava obistini, Volkswagen će biti osmi proizvođač automobila koji preskače Pariz 2018, uz Ford, Infiniti, Mitsubishi, Nissan, Opel, Volvo Mazdu.

Svoje prisustvo za sada nije potvrdio ni FIAT Chrysler Automobiles (FCA), a u Parizu će se sigurno pojaviti Citroën, Hyundai, Jaguar, Kia, Land Rover, Lexus, Mercedes-Benz, Peugeot, Renault, Smart, Suzuki i Toyota.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *