Kokoškov krenuo po Dončića

Objavljeno: 16.5.2018.


Rajan Mekdonou, generalni menadžer Finiks Sansa, otputovaće u Španiju kako bi obavio razgovore sa potencijalnim prvim pikom draftu – Lukom Dončićem.
Franšiza iz Arizone je prethodne noći dobila pravo da bira prva na predstojećem draftu, a u međuvremenu je za prvog trenera postavila našeg Igora Kokoškova, čoveka koji je prethodnog leta predvodio reprezentaciju Slovenije i upravo mladu zvezdu madridskog Reala do zlata na Evropskom prvenstvu.

Mesecima unazad u Sjedinjenim Američkim Država predviđalo se da će Sansi birati sjajnog centra Arizona Vajldketsa Diandrea Ejtona, ali se situacija promenila posle imenovanja Srbina.

Naravno da i te kako cenimo Igorovo mišljenje. On je naš trener, a ima i dobru istoriju procenjivanja kao i razvijanja igrača. Dončića i njega vezuju sjajne uspomene pošto su zajedno postali prvaci Evrope, ali je i, pored svega toga, Luka fenomenalan talenat – i može se reći da ga razmatramo u opciji kao prvog pika. Poznajući Igora, imaće jasan i snažan stav po pitanju Dončića, posebno zbog svega što se događalo prošlog leta. Opet, istovremeno, želeće svakako da izaberemo najbolju opciju po nas“, rekao je Mekdonou za ‘USA Today’.

Draft će biti održan 21. juna u Njujorku.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *