Dizajner Volkswagena oblikovaće Aston Martin

Objavljeno: 16.5.2018.


Britanski proizvođač saopštio je da je postavio Tobijasa Šilmana za šefa dizajna eksterijera Aston Martin automobila.
Šilman, koji na Ostrvo dolazi iz Volkswagen grupe, imaće zadatak da dizajnira buduće modele Aston Martina, uključujući i novi automobil sa centralno postavljenim motorom, ali i krosover vozila koje najavljuje ova britanska kompanija.

Tobijas Šilman zaslužan je za izgled nekih od najnovijih Volkswagenovih modela, kao što su kupe limuzina Arteon ili novi Touareg.

Tokom 2017. imenovan je za šefa dizajna eksterijera Bugattija, koji je u vlasništvu Volkswagena. Šilman je u Bugattiju zamenio dizajnera modela Chiron, Sašu Selipanova, koji je prešao u Hyundaijev luksuzni auto-brend, Genesis, 2016. godine.

Tobijas Šilman zauzeće u Aston Martinu položaj Majlsa Nirnbergera, koji je imenovan za šefa celokupnog dizajna vozila u toj kompaniji. Promene na čelu dizajnerskog tima britanskog proizvođača dolaze u trenutku kada je Aston Martin u procesu obnove game i predstavljanja 7 novih modela u isto toliko godina.

Ovaj ambiciozni plan delo je direktora Endija Palmera, koji je u Aston Martin stigao 2014. iz kompanije Nissan.

Do sada su predstavljeni modeli DB11 i novi Vantage, a između ostalog najavljeni su DBS Superleggera koji će naslediti aktuelni Vanquish i prvi Aston Martin SUV.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *