Budžet CSKA 36.5 miliona evra, slijede Himki i Lokomotiva

Objavljeno: 16.5.2018.


VTB liga je objavila zvanične budžete ruskih ekipa njihovog takmičenja, a listu predvodi CSKA Moskva sa 36.5 miliona evra.
Značajno iza Moskovljana je Himki sa 22.7 miliona, dok se na trećem mestu nalazi Lokomotiva Kubanj Saše Obradovića sa 15.3 miliona evra budžeta.

Pod budžetom se smatraju svi operativni troškovi tima i plate celokune organizacije, ne samo igrača, a ovim podatkom CSKA je jasno najbogatiji tim Evrolige.

Uniks iz Kazanja ima 12 miliona, a Zenit Sankt Peterburg, za koji nastupa bivši igrač Crvene zvezde Marko Simonović, ima 11.6 miliona evra. Ekipa sa najmanjim budžetom u VTB ligi, od svih ruskih, je Avtodor Saratov sa 2.3 miliona, što je i dalje znatno veće nego što imaju neki timovi iz drugih evropski liga, pogotovo ABA.

“VTB Junajted liga je i dalje jedino takmičenje u Rusiji, u kojem klubovi transparentno objavljuju svoje budžete javnosti. Ove godine budžet Himkija se znatno povećao. Ono što me čini veoma srećnim je što CSKA, Uniks, Zenit i Lokomotiva nisu primili nikakvu finansijsku pomoć od vlasti. Ove sezone VTB liga je imala mogućnost da prati prodaju karata svih ekipa, i moje sumnje su potvrđene – imamo klubove na čijim utakmicama pola publike čine ljudi koji nisu kupili ulaznice, već su ih dobili preko pozivnica. Ti timovi ne žele da zarade, a to je neprofesionalno i to ćemo i promeniti”, rekao je Sergej Ivanov, počasni predsednik VTB Junajted lige.

VTB liga je došla do završne faze. CSKA se sastaje sa VEF Rigom, Zenit i Marko Simonović sa Saratovim, Uniks igra protiv Nižnjeg Novgoroda Stevana Jelovca, dok će Saša Obradović voditi Lokomotivu protiv Himkija, za koji nastupa Stefan Marković.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *