U Odbor ušla i dva člana grupe

Objavljeno: 15.5.2018.


Anketni odbor je danas jednoglasno prihvatio da u njegov rad budu uključena dva člana grupe „Pravda za Davida“ Danijela Ratašević i Mila Šarić, saopšteno je nakon konstitutivne sjednice Anketnog odbora koji je formiran s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića.
Odbor je na konstitutivnoj sjednici usvojio pravilnik o radu i odlučio da će sve naredne sjednice biti otvorene za javnost, a da će nakon njihovog održavanja biti emitovano i saopštenje za javnost.

Anketni odbor je uputio zahtjeve glavnom tužiocu Okružnog tužilaštva Banjaluka Želimiru Lepiru, ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, direktoru Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske Željku Karanu i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da Odboru do četvrtka, 17. maja 2018. godine do 10.00 časova dostave sve informacije i spoznaje koje imaju u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

Takođe je odlučeno da se na narednu sjednicu u petak, 18. maja, pozovu da daju izjavu direktor Zavoda za sudsku medicinu Željko Karan (u 14.00 časova) i načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darko Ilić (u 16.00 časova), saopšteno je iz skupštinskog odbora za odnose s javnošću.

Narodna skupština Republike Srpske formirala je na 26. posebnoj sjednici 10. maja 2018. Anketni odbor s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića.

Ovom Odlukom Anketni odbor se obavezuje da od svih relevantnih institucija zatraži izvještaje, neophodne podatke, obavještenja, kao i da pribavi potrebne izjave pojedinaca, a sve u cilju kreiranja što potpunijeg izvještaja.

Anketni odbor obavezan je da Narodnoj skupštini u roku od jednog mjeseca podnese Izvještaj o pribavljenim činjenicama sa prijedlogom mjera za sprovođenje istog.

Predsjednik Anketnog odbora je Branislav Borenović (PDP), njegov zamjenik je Drago Kalabić (SNSD), a članovi Nedeljko Glamočak (SDS), Milanko Mihajilica (SRS) i Goran Đorđić (SNS).

BN TV

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *