Samsung Galaxy Note9 najverovatnije neće imati senzor otiska prsta ispod ekrana

Objavljeno: 15.5.2018.


Prethodnih meseci smo imali veliki broj kontradiktornih izveštaja o implementiranju senzora otiska prsta ispod ekrana Samsungovih telefona, ali i dalje nije jasno koji kompanijin uređaj će prvi prihvatiti ovu tehnologiju.
Samsungov patent je ranije ovog meseca otkrio da južnokorejska kompanija radi na senzoru otiska prsta, koji je implementiran u ekran, ali nije objavljeno mnogo dokaza o tome da će tehnologija zaista biti i preimenjena na neki uređaj.

Sada mediji iz Južne Koreje izveštavaju da Samsung razmatra da in-display senzor otiska pre implementira u Galaxy S10, nego u ovogodišnji Note9 koji se očekuje tokom avgusta. Samsung je prvobitno razmišljao o tome da novu tehnologiju senzora otiska prsta implementira u Note9, ali je promenio mišljenje, jer je potrebno još poboljšanja tehnologije kao i smanjenje troškova proizvodnje.

Za razliku od kompanija Huawei i Vivo, koje su se odlučile za in-display optičke skenere koje proizvodi Synaptics, Samsung ima drugačiji pristup i odlučio se za senzor otiska u ekranu koji je baziran na ultrasoničnoj tehnologiji. Pomenuta tehnolgija je značajno preciznija, ali i skuplja za proizvodnju.

Izvor: PhoneArena

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *