FCA opoziva 300.000 primjeraka modela Jeep Liberty

Objavljeno: 15.5.2018.


Opoziv automobila od strane proizvođača nije novost, a FCA grupacija je u skorije vreme to radila češće nego inače. Međutim, najnoviji opoziv tiče se ozbiljnog problema.
Ovoga puta, FCA grupacija opoziva model Jeep Liberty, koji po svemu sudeći ima problem sa vešanjem.

Naime, u izveštaju NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), navodi se da problem nastaje na sistemu vešanja, posebno na zadnjem delu automobila, gde može da dođe do akmuliranja vode, a samim tim i do korozije. To bi dovelo do potpunog gubitka kontrole nad vozilom, tako da je reč o zaista ozbiljnom problemu.

Ovaj problem se može pojaviti kod modela proizvedenih između 2004. i 2007. godine, koji su u gami proizvođača zamenjeni modelima Cherokee i Compas. Iz FCA grupacije navode da u SAD ima registrovanih 239.904 primeraka modela koji je podložan problemu, a svaki od njih će dobiti nove komponente vešanja. Opozivom je obuhvaćeno još 49.712 primeraka u Mekisku i 36.199 na ostalim tržištima.

Jeep je proizvodio model Liberty u periodu od 2001. do 2012. godine, u dve generacije. Ovaj opozvi se odnosi samo na vozila prve generacije, koje su poznate i pod imenom KJ, čija se proizvodnja okončala 2007. godine.

Predstavnici Jeep-a su naveli da znaju samo za jednu saobraćajnu nesreću koja je potencijalno izazvana ovim problemom, ali na sreću, nije bilo povređenih.

Očekuje se da delovi koji će zameniti stare budu dostupni od sledećeg meseca, a kompanija će uskoro vlasnike tih vozila obavestiti o tome kad mogu odvesti svoj automobil na popravku u ovlašćenim servisima.

Izvor: Vrelegume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *