Audi Q8 premijerno početkom juna

Objavljeno: 15.5.2018.


Audi je još ranije zvanično potvrdio da će njihov dugo očekivani model Q8 premijeru imati u junu ove godine, i to u Šangaju, a budući da su do premijere ostale još tri nedelje Nemci su sada objavili još jedan teaser crtež.
Ovaj veliki SUV-Coupe je već najavljen sa nekoliko koncept vozila, prvo u januaru 2017. na sajmu u Detroitu, a zatim i u Ženevi u formi Q8 Sport concepta.

Lovci na auto novitete su inače do sada već nekoliko puta uhvatili i brojne test primerke budućeg Q8, i to skoro bez ikakve maske.

Kako bilo, Q8 će biti napravljen na MLB Evo platformi, dok će unutrašnjost biti urađena po uzoru na novi A8 (uz digitalni kokpit sa 12.3-inčnom digitalnom instrument tablom).

U ponudi se očekuju V6 i V8 benzinski i dizel motori, kao i plug-in hybrid verzija sa 3,0 litarskim V6 benzincem i elektromotorom (sa ukupno 438KS i 700 Nm), kao i litijum-jonskim baterijama od 17.9 kWh (biće moguća i vožnja samo na struju, do 60 km).

Takođe, tu bi trebalo da bude i verzija SQ8 sa 4,0 litarskim V8 dizel motorom iz Audija SQ7, a možda se kasnije pojavi i još jači RS Q8 sa 4,0 litarskim V8 biturbo motorom i oko 650KS.

U Audiju navode da će novim modelom povećati konkurentnost u ovom vrlo važnom segmentu, kao i da će time otvoriti novi segment za svoje top modele. Takođe, ovaj premium SUV sa stilom kupea po njihovim rečima kombinuje veliku prostranost sa emotivnim dizajnom i nudi najnovije tehnologije sistema asistencije, informacija i zabave.

Na kraju, proizvodnja Audija Q8 će se odvijati u fabrici u Bratislavi.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *