Asusov ROG gejming telefon stiže u junu

Objavljeno: 13.5.2018.


Gejming telefon kompanije Asus, iz ROG (Republic of Gamers) linije, je najnoviji u seriji gejming telefona koji su objavljeni ili najavljeni prethodnih meseci.
Prvo smo imali Razer Phone, krajem prošle godine, nakon čega su ove godine usledili Xiaomi Black Shark i ZTE Nubia Red Magic.

Ipak, informacije o Asusov ROG gejming telefonu je potrebno uzeti sa rezervom, jer ništa nije zvanično potvrđeno i za sada je sve u domenu glasina.

U svakom slučaju, dodavanje “gaming” oznake uobičajeno znači dobru prodaju bez obzira na to o kojoj vrsti proizvoda se radi, pa zašto bi situacija bila drugačija i sa telefonima.

Takođe, ima smisla da Asus uđe u ovaj segment tržišta, a prema izvorima, tajvanska kompanija će svoj gejming telefon najaviti tokom Computexa (od 5. do 9. juna). Specifikacije uređaja nisu poznate, ali nije teško pogoditi osnovni hardver.

Očekuje se najnoviji Qualcommov Snapdragon 845 čipset, uparen sa 8GB RAM-a i displej sa visokom stopom osvežavanja za glatko gejming iskustvo (verovatno oko 120Hz, a možda čak i 144Hz).

Naravno, cena uređaja će biti jedna od najbitinijih stavki, kako bi telefon mogao da ostvari uspeh na tržištu, kao i karakteristike i funkcije koje će ga izdvojiti od konkurencije. Sa rastom popularnosti Battle Royale igara, kao što su PUBG i Fortnite, postoji sadržaj i tržište koje opravdava objavu ovakvih telefona.

Izvor: GSMArena

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *