Porsche Design tražio od Huawei-a da ne implementira izrez u ekranu na Mate RS

Objavljeno: 12.5.2018.


Porsche Design je potvrdio da je specifično tražio od kompanije Huawei da ne implementira izrez u ekranu na Huawei Mate RS Porsche Design telefonu.
Dve kompanije su tokom prethodnih godina radile na nekoliko Mate-brendiranih uređaja, počevši od Mate 9 Porsche Design modela. Najnovije rešenje, koje je proisteklo iz ove saradnje, jeste Mate RS koji je predstavljen u februaru uz Huawei P20 liniju. Tada je bilo je primetno da Mate RS Porsche Design nema izrez u vrhu ekrana, a sada je Porsche Design objasnio i zašto je to tako.

U intervjuu, Porsche Design direktor dizajna Christian Schwamkrug je istakao da je Mate RS Porsche Design do sada najintenzivniji projekat na kojem su dve kompanije sarađivale. Dva brenda su imala diskusije o svakom detalju, a Porsche Design je od početka insistirao da se ne implementira izrez u ekranu. Prema navodima brenda, ovaj izrez ne odgovara ukupnom dizajnu telefona. Kako bi poboljšao simetriju uređaja, Porsche Design se odlučio za 6-inčni OLED displej koji je zakrivljen sa svih strana. Pored diskusije o ekranu, dve kompanije su imale ozbiljne razgovore i o količini refleksije na poleđini telefona.

Porsche Design nije uspeo da se izbori za svoju ideju kada je senzor otiska prsta u pitanju. Mate RS Porsche Design ima dva senzora otiska, a za ovo rešenje se na kraju odlučio Huawei. Porsche Design je želeo da se implementira samo senzor otiska u ekranu, ali je Huawei istakao da je tehnologija još uvek nova i da se korisnici možda neće osećati komforno tokom korišćenja ovakvog senzora. Zbog ovoga je drugi senzor smešten na poleđinu uređaja.

Brend je takođe insistirao na najboljem mogućem korisničkom iskustvu, uključujući karakteristike kao što je 512GB skladišnog prostora i 6GB RAM-a. Na kraju, sve implementirane funkcije su uticale na cenu, koja iznosi 2095 evra za 512GB verziju telefona.

Izvor: PhoneArena

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *