Apple iPhone 9 bi mogao imati Super Bright LCD displej kao G7 ThinQ

Objavljeno: 12.5.2018.


Apple će izgleda značajno osvežiti svoj osnovni iPhone model, koji stiže uz 6.1-inčni LCD displej.
Ovo je značajan skok sa 4.7-inčnog ekrana na iPhone 8 modelu, ali će novi odnos stranica (koji stiže uz TrueDepth kamera izrez u ekranu) zadržati veličinu lepom i kompaktnom.

Kako će Apple implementirati veliki izrez na LCD ekranu? Prema svemu sudeći, iPhone 9 ili kako god bude ime novog telefona, bi trebalo da koristi JDI Full Active displej tehnologiju. Iako nije u pitanju OLED ekran, ovaj displej je dovoljno fleksibilan da se malo savija, dok su okviri oko panela i konekciona mreža svedeni na minimum, čineći Full Active ekran jednim od najkompaktnijih u ponudi.

Apple iPhone 9 će imati i još neke zanimljive karakteristike ekrana. Jedna od njih je tehnologija, koju trenutno implementira LG G7 ThinQ model. U pitanju je MLCD+, koji dodaje dodatni beli piksel u regularnu RGB postavku. Na ovaj način pozadinsko osvetljenje automatski prikazuje belu boju, umesto da filtrira tri boje, pri tom trošeći ogromne resurse. Ovo MLCD+ panelima omogućava da budu značajno svetliji (do 1000 nita na G7 ThinQ modelu), kao i da troše manje energije u poređenju sa RGB modelima.

Apple iPhone 9 sa sve većim brojem informacija postaje prilično interesantan model, a ostaje da se vidi kako će ovo sve funkcionisati u praksi kada telefon bude objavljen na jesen.

Izvor: PhoneArena

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *