Šumaher očevim stopama: Cilj mi je da budem najbolji

Objavljeno: 10.5.2018.


Sin legendarnog Mihaela Šumahera, Mik Šumaher izjavio je kako želi da se nađe u vrhu svog sporta i da je sada i spreman za tako nešto.
Šumaher ulazi u svoju drugu Formula 3 sezonu, i sada želi da bude agresivniji i kaže da je sazreo preko zime, pa je sada spreman za nove podvige.

Mik je dobro upoznat sa pritiskom, jer njegovo prezime povlači tako nešto i to ga prati od kada je 2015. krenuo da se bavi sportom koji je proslavio njegovog oca.

Uprkos svemu, ovaj devetnaestogodišnjak je brzo naučio da se sa time i izbori, ali sada su se stvari promenile. U svojoj drugoj godini u Formuli 3 mora da pokaže neke rezultate, a sezona počinje ovog vikenda u Francuskoj.

“Cilj mi je da budem najbolji, a mislim da će se pet do osam vozača takmčiti za titulu ove sezone i jedno je sigurno – daću sve od sebe da budem jedan od njih”, rekao je Mik Šumaher za “Auto Bild Motosport”.

U predstojećoj sezoni mladi Šumaher voziće za italijanski “Prema Rejsing”. Prošle godine, njegove debitantske sezone u Formuli 3, bio je dvanaesti u konačnom plasmanu, a njegov najbolji rezultat bilo je treće mesto u Monci.

“Želim da napredujem u određenim stvarima i da nastavim da radim an sebi. Ove godine želim da svima pokažem da sam napredovao”, izjavio je samouvereni Šumaher.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *