Vučić: Očekujem podršku Rusije u SB UN

Objavljeno: 4.5.2018.


Predsjednik Srbije ,Aleksandar Vučić, izjavio je danas da Britanci, Amerikanci, Francuzi i svi drugi koji su priznali takozvanu nezavisnost Kosova već dugo vremena rade na tome da se na SB UN ne razgovara o KiM, ali je ukazao na izjavu generalnog sekretara UN Antonija Gutereša, koji je osudio ponašanje kosovske policije prema Marku Đuriću.
Vučuć je odgovarajući na pitanja novinara u vezi najava da bi Britanija, kada dođe na mjesto predsjedavajućeg SB UN, mogla da traži zatvorene sjednice o KiM ili da njih ne bude u sadašnjoj formi, naveo da neke zemlje iz svog ugla misle da su posao završile.

U svakom slučaju, rekao je Vucicć, od Rusije očekuje otvorenu podršku po tom pitanju.

Kako je ocijienio, Gutereš je pokazao da je zaslužio da bude na čelu UN svojom nepristrašnošću i odgovornošću i podvukao da je to važna vijest jer je zaista osudilo ponašanje kososvske policjije i diprinjeo time razrješenju svega što se desilo Kososvksoj Mitovici.

Naša pozicija nije laka, ali nastavićermo da se borimo, nagalsio je Vučić.

“Pred nama je period od narednih nekolko meseci koji će biti svakako odlučujući i biće težak za našu zemlju i narod”, upozorio je Vučić.

Kako je rekao, očekuje takođe i velike i značajne pritiske, istkao da ćemo pokušati da dođemo do krompromisnog rešenja”, ali se, kaže, plaši da “mnogi u svetu kao kompromis vide ono što je njihova volja i odluka”.

“Na nama je da ne donosimo odluke na prečac”, rekao je Vučić i dodao da ćemo videti šta se srpskom narodu nudi, da ćemo to sagledati i onda donositi odkuke važne za budućnost našeg naroda, svakako samostalno, istakao je, kao i do sada.

“Da ćemo biti mnogo srećni, svakako nećemo”, primijetio je Vučić.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *