STRAŠNO NEVRIJEME POGODILO VEĆI DIO BiH “Golf” potopljen u vodi, građani čiste led LOPATAMA

Objavljeno: 4.5.2018.


Strašno nevrijeme praćeno ledom i jakim vjetrom pogodilo je danas Zavidoviće.
Kako su ispričali neki od stanovnika Zavidovića, veći dio grada je zbog strašnog nevremena u blokadi.

Naime, na nekoliko saobraćajnica koje vode s lijeve na desnu stranu grada saobraćaj se odvija vrlo otežano, što je zabilježio jedan od građana.

Automobil “golf 2” gotovo je potpuno potopljen ispod nadvožnjaka, na jednoj strani grada.


Koliko je grad padao, pokazuju i druge fotografije na kojima Zavidovićani lopatama, kao usred zime, uklanjaju led iz dvorišta.

Na nekoliko ugostiteljskih objekata i trgovačkih radnji snažan vjetar pričinio je znatnu materijalnu štetu.

U popodnevnim satima područje opštine Maglaj pogodilo je nevrijeme praćeno jakom i obilnom kišom. U nekoliko navrata padao je i led veličine lješnjaka.

Kiša je na momente bila toliko jaka da šahtovi nisu mogli primiti svu količinu padavina, pa su dijelovi grada i gradske ulice kratko bili pod vodom.

U Maglaju padao led veličine lješnjaka

Kako Avaz saznaje, u dežurnu službu Profesionalne vatrogasne jedinice Maglaj nisu stizale dojave o većim štetama i posljedicama nevremena.

Takođe, nema dojava da su padavine uzrokovale značajniji porast pritoka rijeke Bosne, Jablanice i Liješnice.

I Gračanicu i okolinu danas je zahvatilo veliko nevrijeme. Prolom oblaka praćen jakom grmljavinom i gradom, bjesnio je puni sat, a tom prilikom su ulice bile poplavljene.

Prolom oblaka u Gračanici

U okolnim selima ljudi javljaju da se grad mogao kupiti lopatama. Strahuje se da će štete na poljoprivrednim usjevima biti velike, piše Avaz.

U večernjim satima Tuzlu je zahvatilo jako nevrijeme praćeno pljuskom, vjetrom i grmljavinom.

Zbog velike količine kiše koja se sručila na grad nekoliko gradskih raskrsnica je pod vodom, a najteža situacija je u ulici Bosne srebrne, odnosno kod Livnice čelika gdje je poplavljena južna gradska magistrala.


Inače na ovoj dionici puta česte su poplave, što ukazuje na problem sa odvodnim kanalima, ali, očito, da nadležni organi ne preduzimaju ništa da se taj problem napokon riješi.

Srpskainfo

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *