Pjesma Jadranke Stojaković ,,Sve smo mogli mi” nosi najtužniju sudbinu eks-ju scene!

Objavljeno: 4.5.2018.


Juče je bilo tačno dvije godine od kako je preminula Jadranka Stojaković, jugoslovenska pjevačka diva, kantautorka i slikarka. Njene pjesme ,,Sve smo mogli mi”, ,,Ima neka tajna veza”, ,,Što te nema” nikada neće biti zaboravljene. Ali, sve su dodatno osjenčene tugom zbog sudbine ove velike umjetnice.
Jadranka je preminula prošle godine u penzionerskom domu „Ivan Pavao” u Banjaluci, a tome su prethodile godine tragedija, mučenja, borbe sa bolešću i zaboravom.

Pogledajte video (Klikni ovdje!)

Jadranka je 23 godine živjela u Japanu. Tokom rata, u njen stan u Sarajevu je ušao nepoznati čovjek i na prevaru ga preprodao. Kad je iz Japana došla na sahranu sestre, na putu do groblja, u autu ispred njenog joj je poginula druga sestra.

A onda 2010. na turneji u Japanu, Jadranka je pala izlazeći na binu. Dopuzala je do stolice sa koje je trebalo da svira i pjeva i ipak održala koncert.

– Noge su mi postepeno otkazivale dok nisam postala potpuno nepokretna.

Stanje joj se samo pogoršavalo. Pred kraj života je jedva mogla i da govori. Zato je njen duh bio netaknut.

– Interesantno je to kada se u životu čovjek zapita šta je to sreća i koliko svijesno utičemo na svoje pozitivne misli, na svoja dobra djela. Ako mene danas pitate šta bih željela, to bi se odnosilo na sve. Voljela bih da ljudi razmisle o sebi i o svom životu – rekla je Jadranka za “Dnevni avaz” u jednom od posljednjih intervjua koje je dala.

Tada je otkrila i da su je svi zaboravili, a muziku i dalje sanja.

– Ne mogu se sjetiti ko mi je dolazio u posljednje vrijeme. Nema više mene. To je to, nemam ni glasa. Ne mogu više, bolest mi je uzela sve. Ne mogu više da sviram, ali često sanjam muziku. Živim cijeli život s njom i kao da imam koncerte dok spavam. Još mogu da je osjetim, još mogu da je čujem…

Legendarna Jadranka Stojaković preminula je u 64. godini poslije bolesti. Iza sebe je ostavila brojne hitove, koji su rado slušali svi na prostoru bivše Jugoslavije.

Jadranka Stojaković – ,,Sve smo mogli mi! (Klikni ovdje!)

Izvor: Noizz.rs by Ana Kalaba

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *