Električni Kia Niro sa 380 km autonomije

Objavljeno: 4.5.2018.


Posle koncepta koji je predtavljen početkom godine u Las Vegasu, Kia je na Međunarodnom sajmu električnih vozila u Koreji izložila produkcijsku verziju Nira na struju.
Za razliku od koncepta koji je imao avangardan dizajn, serijski model Niro EV vizuelno nalikuje standardnoj benzinskoj i hibridnoj varijanti ovog automobila.

Razlike u izgledu spoljašnjosti svele su se na dizajn prednjeg branika, maske i dnevnih svetala.

Kia nije otkrila sve tehničke detalje, ali je saopšteno da će kupcima biti ponuđene dve opcije, sa dve baterije različitog kapaciteta.

Niro EV u verziji sa baterijom od 64 kWh u stanju je da pređe i do 380 km sa jednim piunjenjem, dok jeftinija varijanta sa 39,2 kWh ima autonomiju u vožnji od oko 240 km.

Kia je najavila da će Niro EV biti opremljen brojnim elektronskim sistemima asistencije, uključujući i sistem za izbegavanje frontalnog sudara, pomoć pri održavanju automobila u okvirima vozne trake kojom se kreće, adaptivni tempomat i sistem upozorenja na mogući sudar otpozadi.

Korejski proizvođač ima velika očekivanja od ovog modela s obzirom da je, kako tvrdi, za samo tri dana primio 5.000 narudžbina od potencijalnih kupaca.

Evropska premijera i datum početka prodaje na Starom kontinentu za sada nisu poznati, baš kao ni cena, koja može biti ključ dobrog tržišnog plasmana ovog modela.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *