U Dobrovoljačkoj stradala i pravda

Objavljeno: 3.5.2018.


– Nisu samo 42 vojnika stradala u Dobrovoljačkoj ulici 1992. godine, jer nažalost poslije svega toga mi danas vidimo da u ovom slučaju postoji još jedna žrtva koja se zove istina i pravda, rekao je danas u Miljevcima Vukota Govedarica, predsjednik Srpske demokratske stranke i kandidat za predsjednika Republike Srpske na obilježavanju godišnjice stradanja vojnika JNA u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici.
“Imajuću u vidu da niko nikada za ovoj zločin nije odgovarao, a da su svojevremeno neki strani mešetari, koji su bili pozicionirani u pravosuđu BiH, na jedan sraman način zatvorili istragu, onda jedino mogu zaključiti da su oni upravo ti koji su pored ove 42 žrtve napravili još jednu žrtvu koja se zove istina i pravda“ – kazao je Govedarica.

On je istakao da svako ko ne priznaje ratne zločine iz političkih, ideoloških, vjerskih i nacionalnih razloga, ne može sebe nazvati čovjekom i svi ti ljudi koji danas zabranjuju da se obilježi stradanje u Dobrovoljačkoj ulici se sigurno ne mogu nazvati ljudima.

„Nažalost sada imamo situaciju da se ratni zločinci koji pripadaju jednom narodu u BiH slobodno šetaju zemljom, izbjegavajujući ruku pravde. Bojim se da živimo u društvu koje ukida šansu da se ovaj rat na jean istinski način okonča i da zločinci odgovaraju za zločine koje su napravili“ – kazao je predsjednik SDS-a.

Govedarica je istakao da sve dok se slučajevi ratnih zločina ne rješavaju, da sve dok zločinci mirno šetaju ovom zemljom i dok se od njih prave nacionalni heroji, mi nećemo biti društvo koje će graditi dobre odnose u mirnodopskom vremenu.

(BN)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *