Šešelj: Idemo u Hrtkovce bez obzira na pravni ishod

Objavljeno: 3.5.2018.


Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da će bez obzira i na drugu zabranu za održavanje skupa te stranke u Hrtkovcima, radikali otići u to mjesto.
“Kakav god da bude pravni ishod, mi u Hrtkovce idemo. Na režimu je da radi svoje, na nama kao građanima da radimo svoje”, rekao je Šešelj novinarima u Skupštini.

On je kazao da je režim očigledno svjestan da nema osnova za zabranu, ali da na ovaj način žele da “umore SRS da se bore za osnovna prava”.

“Prvo su zabranili miting bez ozbiljnih argumenata, mi smo se žalili Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje je zabranu potvrdilo, pa smo onda podneli tužbu Upravnom sudu, koji je poništio odluku i vratio na ponovno odlučivanje”, rekao je Šešelj.

Kako je rekao, nakon što su radikali ispunili dodatne zahtjeve, podnijeli su ponovo žalbu i čekaju rješenje po toj žalbi.

””Ako sve ostane na formalnoj zabrani, mi samo idemo tamo, nećemo se organizovati ni praviti kolone, već će ići ljudi iz naše stranke koji to žele, a ja naravno idem””, poručio je Šešelj.

On je naveo da će, ukoliko miting ne bude odobren, članovi SRS otići u Hrtkovce, ””sjesti na livadu”” i pošto neće moći da se obrate, jer neće biti razglasa, onda će klimati glavom građanima koji će, uvjeren je Šešelj, “razumjeti šta hoće da im poruče”.

”’Tamo je 90 odsto građana za nas, iako se ove televizije iz Beograda trude da pokažu da građani Hrtkovaca nisu radosni što mi dolazimo”, naveo je Šešelj.

On je dodao da, ukoliko se dozvoli održavanje skupa, radikali će održati miting na kojem će iznijeti svoje političke stavove.

Naglasio je da bi taj miting bio miran, te da SRS garantuje da neće biti nijednog incidenta i dodao da bi miting obezbjeđivala jaka redarska služba.

Šešelj je rekao da nije predviđena šetnja kroz Hrtkovce i objasnio da je to zato što svaka šetnja ide glavnom ulicom, a u tom mjestu je ta ulica, kaže, od regionalnog značaja i nije u redu da se zaustavlja saobraćaj.

”Mi smo zakazali potpuno miran miting, nećemo angažovati autobuse i nećemo praviti masovan miting. To je prostor ispred Doma kulture gdje staje maksimalno hiljadu ljudi, a mi očekujemo da će biti prisutno nekoliko stotina”, naveo je lider SRS.

Šešelj je izrazio očekivanje da se, osim članova SRS, mitingu odazovu i mještani Hrtkovaca i dodao da očekuje prisustvo medija.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *