Seks ili trčanje? Evo šta troši više kalorija

Objavljeno: 3.5.2018.


Vječna želja nekih dama je da skinu samo ona dva čuvena kilograma viška. I onda razmišljaju koja fizička aktivnost je najbolje rješenje, pa prebiraju između pilatesa, aerobika, plivanja, trčanja. A tu je i seks kao jedna od zanimljivijih aktivnosti. Evo šta se pokazalo kao najdjelotvornije.
Na većini sajtova kažu da su mišići tokom seksa aktivni u tolikoj mjeri da se seks može smatrati umjerenom vježbom. Neka istraživanja govore da ukoliko seks prosječno traje 25 minuta muškarci sagore 4,2 kalorije po minutu, a žene 3,1. Ukoliko istu minutažu potroše na trčanju, žene projsečno sagore 7,1 kalorija po minutu, a muškarci 9,2.

To i nisu podaci koji bi trebalo da nas iznenade, naravno da se više kalorija troši džogiranjem nego seksom, ali je nevjerovatna količina energije koja se troši tokom seksa, približna je brzom hodanju, a to dovodi do zaključka da je seks odlična forma vježbanja.

VIŠE OD TREĆINE TRKAČA NA TRČANJU UPOZNALO SIMPATIJU

Naravno, seks ne bi trebalo da zamijeni redovno vježbanje. Najbolje bi bilo da kombinujete seks i vježbanje i tako unaprijedite kvalitet života.

Rekreativci imaju redovniji seks od ostalih

Takođe, jedno od istraživanja kaže da rekreativci imaju aktivniji seksualni život od onih koji ne treniraju. Svaki deseti trkač ima seks najmanje jednom dnevno, a 3% njih čak dva puta dnevno. Otkriveno je i da muškarci za vrijeme trčanja često razmišljaju o seksu, i to mnogo više od žena.

Više od trećine trkača priznalo je da je na trčanju upoznalo osobe suprotnog pola koje takođe rekreativno trče. To je odličan način za upoznavanje, kažu naučnici i preporučuju ga onima bez partnera.

Eto, ukoliko ste u potrazi za partnerom, pridružite se nekoj grupi ili školi trčanja i spojte dvije ljubavi: prema trčanju i jedno prema drugom i eto win-win situacije!

 

trcanje.rs/Dragana Dišić

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *