Palota: Svi su vidjeli penale, bez VAR će Liga šampiona postati smiješna

Objavljeno: 3.5.2018.


Predsednik Rome Džejms Palota smatra da će takmičenje u Ligi šampiona postati smešno ako se u ovo takmičenje ne uvede VAR tehnologija.
Po pravilu “čega nema, bez toga se može” funkcionisalo je u fudbalu jako dobro mnogo vremena. Međutim, poslednjih godina je sve više zagovornika da se bez tehnologije ne može.

Jedan od njih je i Palota koji smatra da ono što se desilo u revanšu između Rome i Liverpula u sredu ne sme da se dešava.

“Znam da je sudijama teško, ali je zaista sramno da onako izgubimo na razliku. Jednostavno ne smete dozvoliti da se takve stvari dešavaju u fudbalu”, rekao je Palota, prenosi BBC.

Edin Džeko je oboren u kaznenom prostoru, golman Loris Karijus je napravio penal, ali je pre toga napadaču Rome sviran ofsajd kog nije bilo. Nakon toga, Aleksander-Arnold je rukom odbranio čist gol posle udarca igrača Rome i ni tada nije bilo penala.

“Možete da pogledate i sami. U 49. minutu Džeko nije bio u ofsajdu, a onda ga obara golman. A ono igranje rukom je bilo očigledno svima na svetu, osim ljudima na terenu. Trebalo je da bude crveni karton i da Liverpul ostane sa desetoricom od 63. minuta. Ako ne uvedu VAR u Ligu šampiona, ovo postaje potpuno smešno”, rekao je Palota.

Foto: Getty

Izvor. B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *