Oliver Mandić: U Srbiji su govorili da sam pe*er i pljuvali me!

Objavljeno: 3.5.2018.


Oliver Mandić jedna je od najkontorverznijih ali i najharizmatičnijih ličnosti sa domaće javne scene. Uvijek ispred svog vremena, Mandić je često etiketiran kao čudan. U medijima se u posljednjih nekoliko decenija rijetko pojavljuje, a intervjue daje još rjeđe.
U poslednjem intervjuu najavio je povratak na scenu, ali to se nije dogodilo. Pjevača je izgleda najviše pogodilo to što u svom gradu nikada nije bio shvaćen.

U Srbiji su govorili da sam pe.er i pljuvali me. Noću, kada bih vozio auto, hiljadu ljudi pljuvački je vikalo: „Pe.erčinooo“ – rekao je ekscentrični muzičar za jednu televiziju i objasnio šta bi se desilo kada bi danas, obučen u ženu kao osamdesetih, prošetao Knez Mihailovom:

Foto: Dragana Udovičić

Onda bi rekli: „Vidi, Mandić igrao bilijar 24 sata, napio se i obukao suknju.“ I to bi bilo normalno, a u drugim sredinama bi rekli: „Pe.eru, puši ga, je.em ti mater“. Sve najgore.

Kaje se što je devedesetih zaboravio na kolege. Konkretno na Mišu Kovača.

Ti kad bi došao u Beograd, 30 dana bi Sava centar bio pun. Ti si čovjek koji je žrtvovao život. Ti si Frenk Sinatra. Ti si čudo. Žao mi je za sve što ti se dogodilo. Sad ću malo da se rasplačem, ali da tebe nema, ja ne bih imao mu.a – ispričao je Mandić.

Budući da se u februaru navršilo četrdeset godina od objavljivanja pjesme “Ljuljaj me nežno”, Oliver Mandić između ostalog govorio i o svojoj supruzi Maji, sa kojom je u braku 18 godina.

Upoznali su se kod Džeja!

– U klubu Bombo, koji je ranije držao Džej. Došao sam sa ekipom i četiri, pet djevojaka. Otišao sam do šanka da kupim cigarete baš kad je ona sa drugaricama ulazila u kafić. Istog trenutka prišao sam joj i upitao je: Odakle si? Pogledala me je i kroz smijeh odgovorila da je iz Hercegovine. Zamolio sam Džeja da isključi muziku, kleknuo dole i zaprosio je pred petsto ljudi. Dogovorili smo se da se vidimo sutradan, ali ona se, naravno, nije pojavila. Jurio sam je četiri godine i na kraju uspio da je odvedem kod matičara. Ljubav je čudo. Kraljevi su zbog nje skidali krune s glava, a ne ja kome su samo ljubav i muzika potrebni – rekao je Oliver, i dodao:

– Maja vodi kompaniju i biznis, ona brine o svemu. Ja samo sviram, slušam muziku i jedem najbolju klopu na svijetu koju mi, naravno, ona sprema. Vjerujem da sam jedini muškarac u Beogradu kome žena peče hljeb. Pravi ga u električnoj pekari od crnog brašna i raznih žitarica.

 Međutim, nije sve išlo glatko za zaljubljenog Olivera.
FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA
– U početku nije bilo nimalo lako. Tašta nije htjela ni da čuje za mene. Zvala me je i preko telefona sasula sijaset uvreda na moj račun, dok su njena braća vrebala priliku da me prebiju. Ali, iako su jedva pristali na naše vjenčanje, ja sam od Maje tražio da potpiše predbračni ugovor, kao u američkim filmovima. Ona je otišla i sve ispričala mojoj majci, koja joj je nedvosmisleno zaprijetila: Slušaj, dijete moje, ako to uradiš, nemoj više da mi dolaziš. Da sam tvoja majka, ja bih ga premlatila. I, naravno, njena riječ bila je presudna – rekao je muzičar za Magazin 52.
Izvor: espreso.rs/blic

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *