Miljevići: Obilježavanje 26 godina od stradanja pripadnika ЈNA u Dobrovoljačkoj

Objavljeno: 3.5.2018.


U Miljevićima u Istočnom Sarajevu danas će biti obilježeno 26 godina od stradanja pripadnika ЈNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine kada su ubijena 42 pripadnika ЈNA, 71 je ranjen, a oko 207 zarobljeno i mučeno u logorima.
Ovaj događaj od prošle godine obilježava se u naselju Miljevići, umjesto na mjestu gdje se napad dogodio, da bi se izbjeglo ponižavanje žrtava i njihovih potomaka.

Prema programu obilježavanja, planirano je da bude služen parastos u Crkvi Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima, i položeni vijenci na Spomen-krstu.

Obilježavanju ovog istorijskog događaja prisustvovaće predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović sa delegacijom Parlamenta Srpske, i predsjednik Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović.

Zločin u Dobrovoljačkoj još nema sudski epilog jer je pravosuđe BiH ostalo nijemo i na ove dokaze i na primjedbe srpske strane da je u Sarajevu tokom rata bilo 126 logora, kao i da je u tom gradu stradalo oko 3.200 civila srpske nacionalnosti.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *