Lik koji je obišao sve zemlje svijeta otkrio kako da prenoćite bilo gdje za jedan dolar!

Objavljeno: 3.5.2018.


Džejms Askvit ima 29 godina i zvanično je najmlađa osoba koja je posjetila sve države svijeta. Avanturista iz Engleske je od svoje ljubavi prema putovanjima napravio pravi biznis, ali je više nego voljan da sa cijelim svijetom podjeli cake za što jeftiniji obilazak različitih zemalja.
Na prvo veće putovanje je otišao sa 18 godina, kada je uspio da uštedi dovoljno novca da obiđe južnu Aziju sa drugarima. To putovanje mu je promijenilo život, jer je otkrio neizmjernu ljubav prema avanturama, i narednih pet godina je posvetio isključivo što jeftinijem obilasku svijeta. Imao je svega 24 godine kada je obišao 196 zemalja svijeta i ušao u Ginisovu knjigu rekorda. Danas radi za jednu banku u Londonu i osnovao je sajt koji će svima koji bi da putuju, a nemaju para za neki lusuz, omogućiti da maltene besplatno prenoće u preko 50 zemalja svijeta (za sad).

Džejms je pokreno sajt i aplikaciju “Holiday Swap” koja je opisana kao pomoć pri snižavanju ukupne cijene putovanja. Aplikacija se reklamira kao “Tinder za putovanja“, a korisnici mogu pomoću nje da zamjene svoj dom s nekim drugim na nekoliko dana za simboličnu cijenu od jednog dolara po noćenju.

Putnici mogu da koriste aplikaciju kako bi sebi zanimljive nekretnine “zabilježili“, a s vlasnicima se potom naknadno dogovorili kad bi zamijenili svoje domove.

“Milenijumska generacija je budućnost, a njeni pripadnici žele više za manje novca. S napretkom tehnologije gradimo pravu svjetsku turističku zajednicu i koristimo sve što imamo na raspolaganju kako bismo istražili svijet“, izjavio je tvorac aplikacije.

Da se “Holiday Swap” dobro razvija pokazuje i podatak da postoji već više od 50 zemalja u kojima se nude nekretnine, uključujući SAD, Australiju, Brazil, Japan…

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *