Emeri: Nejmar je “gazda” u PSŽ

Objavljeno: 3.5.2018.


Odlazeći trener Pari Sen Žermena Unaj Emeri kaže da Brazilac Nejmar mora da bude ‘gazda u PSŽ’.
Posle dužih spekuklacija Emeri se dogovorio sa klubom da ode 30. juna.

“Jednog dana mi je Horhe Valdano rekao da je lider Barseloni Mesi, u Real Madridu Florentino Peres, a u Atletiku Simeone. Igrač, predsednik i trener, različite uloge u svakom slučaju. Savršeno dobro znam kada sam odgovoran, kada sam izdvojen i to je proces koji svaki trener mora da prihvati kao nešto što se stiče iskustvom i vremenom”, rekao je Emeri koji priznaje da njegova uloga ne bi bila ključna pored Brazilca.

“U svakom klubu morate da znate ulogu koju igrate i koju vam je dao ostatak grupe. A u PSŽ vođa se zove Nejmar. Ili još preciznije, zvaće se Nejmar. Došao je u PSŽ da bude lider, da prođe kroz proces koji će ga voditi do najboljeg igrača sveta. I to je nešto zašta treba vremena. Ako je recimo u Sitiju šef Gvardiola, u PSŽ to mora da bude Nejmar”, rekao je Emeri za Tactical Room.

Brazilac je tokom sezone do povrede bio dobar na terenu, ali je bilo problema u odnosu sa saigračima. Svi se još sećaju svađe oko izvođenja penala sa Kavanijem, ili Nejmarovog odsustva sa proslave titule PSŽ.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *