Kristijan Stošić: Prvi Srbin pobjednik Beogradskog maratona od ’89.

Objavljeno: 21.4.2018.


Srpski atletičar Kristijan Stošić iz AK “Vranjski maratonci” pobedio je na 31. Beogradskom maratonu.
Stošić je pobedio rezultatom dva sata, 45 minuta i 23 sekunde, a pobedu je posvetio svojoj novorođenoj ćerkici. Postao je prvi Srbin koji je pobedio od kada se 1990. prešlo na stazu od 42 kilometra i 195 metara.

Drugo mesto zauzeo je srpski atletičar Miloš Dajević sa 2:51,34, a treći je bio takođe srpski takmičar Nenad Milosavljević sa 2:51,38.

“Čestitao bih svima koji su učestvovali u trci po ovako tesko vremenu. To je borba sa samim sobom. Išao sam na sigurnu pobedu. Ovo je velika čast za mene i klub Vranski maratonci. Pobedu posvećujem ćerki koju sam dobio pre dva dana”, izjavio je posle trke Stošić.

“Na početku se činilo da ide, dok je bilo svežije, a u drugom delu staze bilo je jako teško. Ovo je jedan od težih maratona za mene, iako ih nisam mnogo trčao. Međutim, ostvario sam lični rekord na ovoj stazi i zadovoljan sam, iako sam pre tri nedelje u Jagodini istrčao bolje. Dobra organizacija maratona, zahvalan sam svima”, naveo je drugoplasirani Dajević.

Trećeplasirani Nenad Milosavjević je rekao da će se vratiti i dogodine.

“Bilo je jako teško na veoma lepoj stazi, najviše zbog vremena. Hvala Beograđanima, oni su nam dali podršku da završimo ovako tešku trku. Prelep je maraton, trčaću i sledeće godine. Ovo je daleko od mog najboljeg rezultata, ali bilo je teško po ovom vremenu”,rekao je Milosavljević.

StarSport
StarSport
StarSport
StarSport
StarSport
StarSport
StarSport
StarSport
StarSport
StarSport
StarSport
StarSport
Foto: StarSport
Foto: StarSport
Starsport
Starsport
StarSport
StarSport
Foto: StarSport

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *