Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Objavljeno: 20.4.2018.


Mercedes-Maybach će na ovogodišnjem sajmu automobila u Pekingu imati jednu od najzanimljivih premijera, i to u vidu koncept vozila nazvanog Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury.
Vozilo predstavlja zanimljivu mešavinu SUV-a i sedana, a kombinuje tipične karakteristike oba karoserijska oblika, uz povišenu poziciju sedenja i atletski izgled.

Impozantnom izgledu doprinose i alu točkovi u obliku turbine, kao i upadljiva prednja maska, po ugledu na onu sa studije Vision Mercedes-Maybach 6 iz 2016. godine.

Nemci eksterijer ovog koncepta kratko opisuju kao harmoniju senzualnosti i čistoće, dok se unutrašnjost u saopštenju opisuje kao prostrana i komforna, sa elegantnim dizajnom i najkvalitetnijim materijalima.

Između ostalog se ističu izuzetno komforna sedišta sa brojnim mogućnostima podešavanja, Crystal White Nappa koža i Rose Gold detalji, široka centralna konzola, set šoljica za čaj, digitalni kokpit, glasovne komande…

Što se tehničkih specifikacija tiče, Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury ima pogon na sva četiri točka i četiri elektromotora sa ukupno 550 kW/750KS.

Sa jednim punjenjem baterija od 80 kWh autonomija iznosi do 500 km, a samo pet minuta punjenja je potrebno da se napune dovoljno za dodatnih 100 km puta.

Na kraju, najveća brzina je el. ograničena na 250 km/h.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *