Novi šef Grupe Volkswagen možda odluči da proda pojedine marke

Objavljeno: 19.4.2018.


Pre nekoliko dana je Grupa Volkswagen dobila novog šefa, kada je glavni i odgovorni postao dosadašnji šef marke Volkswagen Herbert Diess.
Pred njim je veliki posao upravljanja markama kao što su Volkswagen, pa Audi, Porsche, Škoda, Seat, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Ducati, Scania, MAN i VW komercijalna vozila.

Ni više ni manje nego 12 marki automobila, motocikala i kamiona, a tu je i još nekoliko dodatnih kompanija pa je u stvari grupa VW još i veća i ukupno se pod njenom kapom nalazi 120 fabrika širom sveta.

Rojters sada javlja da bi moglo doći do smanjenja grupacije pa se poziva na samog Diessa koji je tako nešto nagovestio tokom svoje prve press konferencije na novoj funkciji. Naime, Diess je rekao da će svaka marka biti podvrgnuta reviziji kao i da bi neki delovi portfelja mogli da budu prodati kako bi se Grupa reorganizovala zadržavajući samo svoje najsnažnije članove, odnosno marke.

Tokom konferencije Diess nije pominjao imena, ali za sada se čini da se prodaja neće odnositi na marke putničkih vozila s obzirom da je i nekad problematični Seat sada profitabilan. Odluka o eventualnoj prodaji bi mogla da se odnosi na Ducati o čijoj se prodaji već ranije nagađalo.

Diess je tak započeo svoju vladavinu pa ćemo više saznati uskoro.

Izvor. Autonet

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *