Stiže misteriozni Nokia X telefon

Objavljeno: 17.4.2018.


Nakon objave nekoliko novih telefona na MWC 2018 sajmu, uključujući Nokia 6 (2018) i Nokia 8 Sirocco, HMD Global se sprema za objavu još jednog modela – koji bi trebalo da nosi naziv Nokia X.
Pojavile su se reklamni tizeri, koji sugerišu skoru najavu telefona, a Nokia X je već primećen u Kini. Očekuje se da će smartfon biti zvanično predstavljen 27. aprila.

Glasine sugerišu da će Nokia X imati varijante sa 4GB ili 6GB RAM-a, Qualcomm Snapdragon ili MediaTek procesor i najverovatnije će biti model namenjen srednjem segmentu tržišta.

Za sada nije poznato da li je Nokia X namenjen globalnom tržištu ili će se pojaviti samo u Aziji. Zanimljivo je da je tokom 2014. godine, nakon što je Microsoft kupio Nokia odeljenje sa telefonima, kompanija objavila nekoliko Android baziranih telefona pod nazivom Nokia X, a svi su bili modeli iz donjeg segmenta i nisu privukli veći broj korisnika.

Nova Nokia X sigurno neće imati nikakve veze sa starim modelima, a ostaje nam da vidimo kakve će karakteristike doneti telefon.

Izvor: PhoneArena

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *