Najprodavaniji sportski automobil je prošle godine bio Ford Mustang

Objavljeno: 17.4.2018.


Paralelno s proslavom 54. rođendana, jednog od najpoznatijih američkih sportskih automobila, iz Forda je stigla informacija da je Mustang prošle godine pronašao put do 125.809 kupaca, što ga čini najprodavanijim sportskim automobilom 2017. godine.
Legendarni američki automobil se trenutno prodaje u 146 zemalja, a bio je najprodavaniji sportski automobil i 2016. godine.

Ford je Mustang počeo da prodaje na globalnom nivou 2015. godine i od tada je širom sveta plasirano blizu 418.000 primjeraka. Najpopularniju konfiguraciju pokreće 5,0 litarski V8 motor, a najveći udeo u prodaji, logično, pripada tržištu Sjedinjenih Američkih Država.

S aktuelnim izdanjem Mustang se više ne nudi u kombinaciji s V6 motorom, a u ponudi ostaje Evropljanima drag 2,3 litarski četvorocilindarski turbo benzinac EcoBoost i 5,0 litarski V8 motor. Za prenos snage na zadnju osovinu kupci u oba slučaja mogu da izaberu ručni 6-stepeni ili automatski 10-stepeni menjač.

“Svet definitivno voli Mustang koji više od 50 godina na najbolji način predstavlja američki dizajn, performanse i slobodu, što najbolje potvrđuje broj isporučenih primeraka”, rekao je Erich Merkle, jedan od glavnih analitičara prodaje u Fordu.

Izvor: Klix

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *