,,Treba krivično da goni nasilnika” Podrška za Natašu Bekvalac stiže sa svih strana!

Objavljeno: 16.4.2018.


Vijest da je pjevačicu Natašu Bekvalac u noći između subote i nedjelje pretukao suprug Luka Lazukić potresla je čitavu Srbiju i region, a tim povodom oglasilo se i Udruženje žrtava nasilja Hajr.
Ovo udruženje istaklo je da najoštrije osuđuje fizičko nasilje nad pjevačicom, kao i da podržava njenu odluku da krivično goni Lazukića.

– Udruženje žrtava nasilja Hajr najoštrije osuđuje nasilnički napad na pjevačicu Natašu Bekvalac i podržava njenu odluku da nasilnika krivično goni. Na svim našim tribinama i nastupima u javnosti upozoravali smo da nasilje u našem društvu i porodicama svakodnevno raste i da se mora učiniti sve kako bi se ovaj negativni trend zaustavio. Nasilje se može dogoditi svakome, bez obzira na pol, socijalni status, obrazovanje ili popularnost.

Luka Lazuklić i Nataša Bekvalac – Foto: MILAN ILIC / RAS SRBIJA

Udruženje žrtava nasilja Hajr još jednom podsjeća da statistika pretučenih i ubijenih žena od početka ove godine ukazuje da postojeća zakonska rješenja nisu dovoljna u borbi protiv nasilja, već je potrebno sistematski mijenjati svijest cijelog društva o strahovitim posljedicama nasilja – stoji u ovom saopštenju.

Izvor: Blic

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *