Stižu ljetne temperature, izdato upozorenje za Balkan

Objavljeno: 16.4.2018.


Narednih pet dana u Evropu stiže pravo ljetne vijreme, temperature će biti osjetno više od prosječnih za ovo doba godine, prognozira “Sever veder Jurop” (SWE).
U srednjoj Evropi i delovima Skandinavije biće i do deset stepeni Celzijusovih više u odnosu na prosečne temperature za ovo doba godine.

“Leto je skoro stiglo! Izvadite letnju odeću”, poručuju meteorolozi servisa SWE.

Objavili su i animaciju kretanja temperatura sledećih deset dana.

“U veći deo kontinenta stiže vrlo toplo razdoblje. Jaka anticiklona nadviće se na veći deo kontinenta i doneće vrlo toplo vreme. Samo će Skandinavija biti hladnija, ali svejedno toplija od proseka za ovo doba godine. Najviše dnevne temperature ići će i do 25 Celzijusovih stepeni”, piše SWE.

Za područje Balkana danas, pak, najavljuju mogućnost oluja i grmljavinskih nevremena, kao i obilnu kišu i jak vetar, piše “Indeks”.

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, a na jugu i zapadu i sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U sredu će biti pretežno oblačno, mestimično sa kratkorajnom kišom ili pljuskovima, samo na severu suvo uz sunčane periode. U četvrtak se predviđa prestanak padavina i razvedravanje i u ostalim krajevima, a zatim će biti pretežno sunčano

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *