Končita Vurst objavila da je zaražena HIV virusom!

Objavljeno: 16.4.2018.


Pobjednica Pjesme Evrovizije 2014. iz Austrije, Končita Vurst, to jest Tomas Nojvirt, saopštila je da je već godinama HIV pozitivna, i da je na to primorana jer joj je bivši partner prijetio da će taj podatak iznijeti u javnost.
,,Danas je došao dan da se oslobodim velikog tereta za ostatak svog života: ja sam već godinama HIV pozitivna”, napisala je Vurst na svom Instagram profilu.

Ona se odlučila na ovaj korak jer je jedan ,,bivši” pretio da će sa ovom privatnom informacijom izaći u javnost, pa je odlučila da o bolesti, koju je krila, obavijesti obožavaoce.

„U budućnosti nikome ne dajem za pravo da mi prijeti i na takav način utiče na moj život”, poručila je pobjednica Evrovizije 2014. godine.

Od postavljanja dijagnoze, kako je napisala, nalazi se pod medicinskom terapijom, i tvrdi da je već godinama ispod granice dokazivanja zaraženosti, to jest da nije u stanju da prenosi virus.

 Končita ukazuje da nije sa ovom informacijom izašala u javnost prije svega zbog porodice, koja je podržava od prvog dana kada je ustanovljen virus i željela je da ih poštedi javne rasprave o HIV statusu. Takođe i prijatelji, kako tvrdi, znali su za oboljenje i podržavali su je.

Pjevačica ističe da je svakako ova informacija važna samo za ljude sa kojima je imala seksualni kontakt.

,,Izlaženje u javnost sa tom informacijom je svakako bolje nego da to učini neko treći. Nadam se da ću ohrabriti ljude i napraviti korak protiv stigmatizacije ljudi koji su se, bez da su krivi, zarazili HIV-om”“, napisala je Končita.

Izvor: Blic

Foto: Instagram

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *