Koncept X E-Tense – da li će automobili sa oznakom DS, 2035. godine izgledati ovako?

Objavljeno: 16.4.2018.


PSA grupacija nastavlja da širi gamu brenda DS sa novim modelima, uglavnom hečbekovima i krosoverima.
Usput je predstavljeno i nekoliko koncept automobila, a danas je po prvi put predstavila tizer video za još jedan koncept.

Predstavljen na video tizeru po prvi put, koncept DS X E-Tense predstavlja uvid u to kako će automobili francuskog proizvođača izgledati za 17 godina. To jest, ako se do 2035. godine ne promene planovi po kojima performantna električna vozila krstare drumovima.

Za sada nemamo puno informacija. Na osnovu onoga što možemo videti sa snimka, novi automobil će imati sportski dizajn. Prema tome, u velikoj meri će biti baziran na E-Tense FE 19 električni bolid koji će u bojama tima DS Virgin Racing učestvovati na trkama Formule E, od sledeće sezone.

S obzirom da oznaku E-Tense, kompanija DS koristi za električne modele, jasno nam je da je reč o nekoj vrsti električnog vozila. Možda će biti hibrid, a možda će imati i po jedan elektromotor iznad svakog točka. U svakom slučaju, neosporna je činjenica da ovaj model izgleda zanimljivo.

Takođe, na osnovu video snimka, čini nam se da DS priprema dve varijante ovog modela. Jednu sa zatvorenom kabinom, a drugu sa otvorenim krovom i kokpitom u kojem ima mesta za samo jedno sedište.

Budući da je Sajam automobila u Pekingu sve bliži, ne bi nas iznenadilo da ovaj koncept svoju premijeru ima upravo tamo.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *