Ram Rebel TR stiže sa 520, TRX sa 707 konjskih snaga!

Objavljeno: 9.4.2018.


Još od kada je Dodge lansirao Hellcat agregat u modelima Charger i Challenger, kruže glasine o drugim modelima u kojima bi taj agregat mogao da se nađe.
Naposletku, Hellcat agregat je, izgleda, našao svoj put do pikap modela Ram 1500.

Ako je verovati najnovijim informacijama na forumu „5thGenRams“, kamionet FCA grupacije će dobiti dve nove varijante, obe sa velikim V8 agregatima, Rebel TR i TRX.

Kako navodi Motor1, slabija od ove dve varijante nosiće ime Rebel TR. Navodi se da će taj model posedovati novu verziju Hemi V8 motora radne zapremine 6,4 litara, koji nosi oznaku Banshee. Verzija tog agregata koja će se naći u pomenutom modelu biće atmosferska, i imaće radnu zapreminu sedam litara, te će, navodno, proizvoditi 520 konjskih snaga i 712 Nm obrtnog momenta.

Snažnija varijanta će dobiti ime Rebel TRX, a ispod njene haube naći će se isti Hellcat agregat kao u modelima Charger i Challenger. Reč je o V8 motoru sa kompresorom radne zapremine 6,2 litara, koji razvija 707 konjskih snaga i 881 Nm obrtnog momenta.

Ako vam oznaka TRX zvuči poznato, to je zato što je pre nekoliko godina FCA grupacija predstavila sajamski primerak kamioneta sa tim imenom. Ram Rebel TRX koncept (na fotografijama iznad teksta) je posedovao Hellcat agregat koji je proizvodio 575 konjskih snaga. Koliko god da će konjskih snaga proizvoditi serijska verzija ovog modela, taj broj će sigurno biti veći od onog koji razvija model Ford F-150 Raptor i ostala konkurencija.

Ford F-150 Raptor ispod haube krije twin-turbo V6 agregat radne zapremine 3,5 litara koji razvija 450 konjskih snaga i 690 Nm obrtnog momenta. To je znatno više od prethodne generacije tog modela sa V8 agregatom zapremine 5,4 litara, koja je razvijala 310 konjskih snaga i 495 Nm obrtnog momenta, ili od varijante sa većim agregatom, zapremine 6,2 litara koja je razvijala 411 konjskih snaga i 589 Nm obrtnog momenta.

GM u svojoj ponudi trenutno ima Z71 i AT4 off-road varijante nove generacije modela Chevy Silverado i GMC Sierra. Ipak, najjači agregat u ponudi je V8 radne zapremine 6,2 litara koji razvija 420 konjskih snaga i 624 Nm obrtnog momenta.

Toyota je skoro predstavila TRD Pro verziju modela Tundra, međutim, V8 agregat radne zapremine 5,8 litara koji razvija 381 konjsku snagu i 544 Nm obrtnog momenta je, za sada, najsnažniji u tom modelu.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *