Kasne plate u Domu zdravlja

Objavljeno: 9.4.2018.


Plate u banjalučkom Domu zdravlja ponovo kasne. Zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi BN televiziji su potvrdili da je ovaj put situacija naročito teška jer platu nisu dobili do Vaskrsa. U Domu zdravlja odgovaraju da nije njihova krivica.
Zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi za BN tvrde da se drugi put ove godine dešava da plata nije isplaćena na vrijeme. Ovaj put februarsku platu nisu dobili iako april uveliko teče. Prošli put to se desilo u februaru kada je decembarska plata isplaćena tek 6 februara. U Domu zdravlja potvrdjuju priču zaposlenih ali tvrde da nije njihova krivica.

“JZU Dom zdravlja“ u Banjoj Luci je ustanova koja plate isplaćuje u momentu doznačenih sredstava od strane Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

S obzirom da Fond zdravstvenog osiguranja RS nije doznačio sredstva, pa će plata za mjesec februar biti isplaćena neposredno poslije praznika, kažu u Domu zdravlja Banjaluka.

“Problem je evidentan i on u zdravstvu Srpske postoji godinama”, kaže poslanik u Narodnoj skupštini Davor Šešić (SDS).

On podsjeća i na milionske projekte Fonda zdravstvenog osiguranja u vrijeme kada zdravstvo grca u dugovima ali i na dugove domova zdravlja.

Dom zdravlja Banjaluka nema samo problema sa isplatom plata već i sa isplatom jubilarnih nagrada zaposlenima koji su na to ostvarili pravo ove godine. Inače, članom 50. kolektivnog ugovora predviđeno je da je poslodavac dužan da platu obračuna i isplati u skladu sa ugovorom o radu najkasnije do 25. u tekućem mjesecu za prethodni mjesec.

BN televizija

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *