Bahati Izraelci – Makabi sa dva tima sljedeće sezone

Objavljeno: 9.4.2018.


Najtrofejniji izraelski klub Makabi odlučio se za potez koji košarka ne pamti – od naredne sezone imaće dva različita tima za dva takmičenja.
Jedan koji će se takmičiti u Evroligi i drugi koji će biti isključivo formiran za domaće prvenstvo, tako je odlučio je Upravni odbor “Ponosa izraela”.

Poslednju evropsku titulu Makabi je osvojio u sezoni 2013/2014, a od tada klub ponire i luta u traženju prave hemije i rezultata koji bi ga vratili na staze stare slave.

U tom smislu, uprava Makabija se odlučila na radikalan potez: imaće dva tima, i oba će biti fokusirana samo na jedno takmičenje što bi trebalo u velikoj meri da i jedan i drugi učini konkurentnijim u borbama za što bolji plasman.

Makabi je putem svog sajta obavestio navijače o ideji koju će realizovati sa početkom naredne sezone, a ono što je zanimljivo, oba tima imaće i različite trenere, odnosno stručne štabove.

Jedan od glavnih razloga ovakve odluke je i restrikcija na broj stranaca u domaćem prvenstvu, pa su u Makabiju rešili da je najbolje rešenje da se formiraju dva tima sa akcenom na koncentraciju većeg kvaliteta u onom koji če igrati Evroligu.

Klub je odlučio da više ne može da funkcioniše i bori se u tim okolnostima, kao bokser kojem su zavezane ruke – poručili su iz Makabija uz kosnataciju da je vođstvo, posle podrobne analize, zaključilo da je najbolji način da se napravi rezultatski iskorak u Evroligi formiranje dva tima. 

Podsetimo, Makabi ni ove sezone nije izborio plasman u Top 8 Evrolige. Klub će razvijati i domaće igrače, ali oni će većinom činiti tim za izraelsko prvenstvo.

Foto: EPA-EFE/JIM HOLLANDER

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *