Nvidia se sprema za pad interesovanja u segmentu kriptovaluta

Objavljeno: 14.3.2018.


Nvidia je, prema navodima, svesna mogućeg pada interesovanja kada su kriptovalute u pitanju, što će svakako biti lepa vest za PC igrače, a loša za rudare kriptovaluta.
Ovo će direktno uticati i na poslovanje kompanije, s obzirom na to da se GPU-ovi koriste za rudarenje kriptovaluta.

Tokom prethodnih nedelja cene popularnih grafičkih karti su se malo stabilizovale, mada i dalje nisu na originalnim nivoima. Nvidia sada kalkuliše kakav će uticaj na poslovanje imati pad vrednosti i potražnje za kriptovalutama. Pad potražnje bi mogao dovesti do velikog broja zaliha neprodatih GPU-ova sa starijom arhitekturom (Pascal), što bi značilo i otpis inventara u vrednosti od više milijardi dolara. Prema navodima DigiTimesa, Nvidia je zabranila svojim add-in card (AIC) partnerima da reklamiraju mogućnosti grafičkih karti da rudare kriptovalute, te da ih direktno prodaju velikim rudarima.

Tokom ove godine, mogli bismo videti i veći broj ASIC-a za kriptorudarenje, koji su specifično kreirani baš za svrhe rudarenja kriptovaluta. Ovi ASIC-i su ekstremno ekonomični, za srednje i velike rudare, u poređenju sa standardnim grafičkim kartama.

Na kraju, tu su različite politike upravljanja svim onim što se dešava oko kriptovaluta. Od regulisanja zakona, poboljšane sigurnosti, a tokom prethodnih meseci smo imali izveštaje da nekoliko velikih zemalja najavljuje mere kojima će se regulisati trgovina kriptovalutama.

Sve navedeno je zajedno dovelo do pada javnog interesovanja za kriptovalutama, a gotovo polovina ICO-a i investitora u kriptovalute su propali na ovom tržištu.

Izvor: TechPowerUp

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *