Huawei Mate 10 Lite: FullView ekran i Face Unlock za potpuno novo iskustvo

Objavljeno: 14.3.2018.


Tokom narednih nedelja Huawei će predstaviti poboljšanu verziju softvera za model Mate 10 Lite koja će sadržati opcije za prepoznavanje crta lica i AR kameru, nudeći kroz Androd sistem iskustvo jednako korišćenju Apple Face ID opcije.
Tokom 2017. godine Apple je predstavio novu generaciju uređaja sa FullView ekranom i novim metodom otključavanja, Face ID, na modelu iPhoneX što je stvorilo novi trend u industriji pametnih telefona. Huawei Mate 10 lite, koji je popularan na globalnom tržištu mobilnih telefona, imaće poboljšanu verziju prepoznavanja crta lica, FullView ekran i četiri kamere koje će njegovim kupcima omogućiti potpuno uživanje u ovim značajnim tehnološkim unapređenjima.

Napredna opcija za otključavanje pomoću crta lica
Korisnici telefona Huawei Mate 10 Lite mogu da otključaju telefon pomoću opcije za prepoznavanje crta lica koja prikuplja podatke sa fotografija uslikanih od strane korisnika. Huawei Mate 10 Lite brzo može da prepozna crte lica bez obzira da li se radi o profilu, perspektivi iz visokog ili niskog ugla; brzo i potpuno će snimiti detalje lica i otključati ekran u roku od nekoliko milisekundi. Korisnici mogu da pogledaju u ekran i otključaju ga čak i kada su im ruke mokre i prljave.

Postoje male razlike između opcija za otključavanje pomoću crta lica kod Huawei i Apple uređaja – iPhone X zahteva da korisnici prevuku prstom preko ekrana nakon uspešnog očitavanja lica. Huawei Mate 10 Lite je lakši za korišćenje; korisnici mogu da izaberu svoj način otključavanja, ili direktno očitavanjem lica ili prevlačenjem prsta preko ekrana nakon uspešnog očitavanja. Pored toga, Huawei Mate 10 Lite nudi inteligentne opcije za prikazivanje notifikacija na zaključanom ekranu, prikazujući notifikacije sa ograničenim sadržajem aplikacija poput SMS, Watsapp i Messenger. Samo odobreni korisnici mogu da vide pun sadržaj ovih notifikacija, dok se od drugih skrivaju detalji u cilju zaštite privatnosti korisnika. Svaki korisnik može da odabere svoje opcije u skladu sa svojim navikama.

Opcije za otključavanje pomoću crta lica su jednostavne i praktične, ali mnogo ljudi je zabrinuto za bezbednost ovih informacija. Unapređena verzija softvera za Mate 10 Lite dolazi sa tri nivoa sigurnosti:

1. Sigurnost sačuvanih podataka – informacije o licu su sačuvane u TEE prostoru Qualcomm Snapdragon CPU jedinice koja nudi bezbednost na nivou čipa.
2. Utvrđivanje sigurnosti algoritma – ovaj algoritam sakuplja podatke o licu sa više od 1000 tačaka, što garantuje da će Vaš telefon prepoznati samo Vaše lice.
3. Sprečavanje bilo koga da otključa telefon dok korisnik spava, budući da očitavanje crta lica nije moguće kada su oči korisnika zatvorene. Huawei Mate 10 lite je ne samo lak za korišćenje, već i bezbedniji.

FullView ekran donosi potpuno novo iskustvo
Huawei Mate 10 Lite poseduje ogroman ekran od 5,9 inča, što ga čini prvim proizvodom u celoj industriji i tom rasponu cena koji ima FullView ekran. Njegov ekran pokriva 83% prednje strane, što je 10% više u odnosu na tradicionalni displej od 5,5 inča (koji pokriva 73%). Pored toga, Huawei Mate 10 lite ima Full HD i mnogo jasniji FullView ekran (2160 x 1080) sa visokim PPI. Uz FHD rezoluciju, veličina ekrana telefona Huawei Mate 10 Lite ima savršen odnos od 18:9.

Sistem interfejsa omogućava optimizaciju i prilagođavanje, što garantuje pozitivno iskustvo korišćenja i vizuelni doživljaj.

Veličine ekrana telefona  Huawei Mate 10 Lite i Samsung Galaxy S8 su jako slične. Ipak, veličina telefona Huawei Mate 10 Lite je neznatno veća u odnosu na S8, ali zahvaljujući dizajnu sa tankim kućištem i odnosu 18:9, Mate 10 lite je lak za korišćenje jednom rukom. Tanji je za 0,5mm u odnosu na S8, što korisnicima olakšava držanje telefona. Što se tiče veličine ekrana, Huawei Mate 10 Lite ima veličinu od 5,9 inča – veću od 5,8 inča telefona S8 – i takođe poseduje odnos veličina ekrana i kućišta od 83%. To znači da vizeulni prikaz neće razočarati.

Pored toga, S8 koristi hiperboloid ekran, što znači da je okvir skoro sakriven. Ima bolji ugao gledanja u odnosu na 2,5D ekran i kućište koje izgleda tanje. Ivica hiperboloid ekrana nije previše osetljiva, što povećava slučajne dodire ekrana. Zakrivljeni ekran nije previše dobro zaštićen i, što je navažnije, skup je.

Huawei Mate 10 lite kombinuje prednosti najpopularnije Apple opcije za prepoznavanje crta lica i Samsungov FullView ekran – a cena telefona Huawei Mate 10 Lite je duplo manja.

Izvor: Huawei

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *