Ferrari 250 GTO će se možda opet proizvoditi

Objavljeno: 14.3.2018.


Ferrari je sredinom šezdesetih godina prošlog veka proizveo svega 39 primeraka modela 250 GTO, a sada se ti modeli prodaju po ciframa većim od nekoliko desetina miliona dolara.
Ferrari će možda ponovo proizvoditi ovaj model.

Tokom Sajma automobila u Ženevi, šef italijanskog proizvođača super automobila, Serđio Markione je naglasio da postoji mogućnost da se legendarni 250 GTO ponovo proizvodi.

On je u jednom intervjuu izjavio: „Ne sviđa mi se termin ponovna proizvodnja. Ono što je Jaguar uradio sa svojim automobilima iz prošlosti je zaista pametno, ali proizvodnja istovetnog modela 250 ne bi bio lak zadatak, a živeti na račun stare slave je ipak praksa koju ne želimo da praktikujemo. Ali definitivno postoji baza od koje možemo krenuti, te se iskreno nadam da ćemo imati nešto da vam pokažemo u narednih par godina“.

Markione je mislio na model E-Type, automobil koji je Jaguar ponovo proizvodio u ograničenom broju pre nekoliko godina. Britanski proizvođač je sličan princip primenio i na model XKSS, a sada i na D-Type. Njihov najveći konkurent, Aston Martin planira sličan potez sa proizvodnjom modela DB4 GT. Prema ovoj izjavi Markionea, i Ferrari je na sličnom putu.

Elitu koja poseduje 250 GTO model čine modna ikona Ralf Loren, bubnjar Pink Floyda Nik Mejson, Vlasnik lanca marketa Wal-Mart Rob Volton, i bivši predsednik Microsoft-a Džon Širli.

Ovaj model sa serijskim brojem 3851GT trenutno ima reputaciju kao najskuplji automobil koji je ikada prodat na aukciji, i to po ceni od 38 miliona dolara.

Izvor: Vrelegume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *