BMW Z4 – Premijera na ljeto?

Objavljeno: 14.3.2018.


Iako nam je Toyota dala uvid u to kako će izgledati nova generacija njenog modela Supra, na ženevskom sajmu automobila, BMW ima drugačije planove za svoj Z4 koji deli platformu sa njom. 
Naime, neimenovani izvor iz kompanije BMW je naveo da će novi Z4 biti predstavljen tokom ovog leta, na specijalnom događaju. Nekoliko meseci kasnije, novi Z4 će biti javnosti predstavljen na Sajmu automobila u Parizu, odnosno, početkom oktobra.

Ono po čemu će se Z4 razlikovati od modela Supra jeste to što će imati formu Roadster automobila. To će ga svrstati u istu ligu sa modelima poput Jaguar F-Type, Porsche 718 Boxster i Mercedes-Benz SLC. Rivali modelu Supra će biti Porsche 718 Cayman i njemu slični.

BMW Z4 će se prodavati sa različitim četvorocilindarskim i šestocilindarskim motorima. Uvodni model će posedovati četvorocilindraš radne zapremine dva litara koji će proizvoditi oko 200 konjskih snaga. U ponudi će biti i redni šestocilindarski agregat sa turbo punjačem koji će proizvoditi 340 i 390 konjskih snaga.

Ostaje da se vidi da li će novi Z4 posedovati automoatski menjač sa duplim kvačilom, ili će se i tu distancirati od Toyota Supra, te će njegovi agregati biti povezani i sa manuelnom transmisijom.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *