Appleov AirPower pad za bežično punjenje uskoro u prodaji

Objavljeno: 14.3.2018.


Čekanje na dolazak Appleovog 3-in-1 bežičnog pada za punjenje, koji će moći puniti iPhone 8, iPhone X, Apple Watch i AirPods slušalice, uskoro će biti završeno.
Glasine govore da će prodaja AirPower pada početi ovog mjeseca, odnosno krajem marta. Dobavljači su ubrzali proizvodnju ključne staklene komponente za pomenuti pad.

AirPower će imati maksimalnu izlaznu snagu od 29 W, dok bežični punjači za iPhone 8 i X imaju maksimalnu izlaznu snagu od 7,5 W. Kako će se to odraziti na punjenje zasad nije poznato, odnosno da li će snaga punjenja biti jednako podijeljena na tri uređaja ili će se, primjera radi, iPhone X brže puniti ukoliko se pad ne koristi istovremeno za punjenje Apple Watcha i AirPods slušalica.

Apple nije objavio nikakve detalje o AirPower padu otkako ga je najavio u septembru prošle godine. Zabrinjavajuća je i cijena koja prema glasinama iznosi 200 dolara. Osim toga, kako bi bežičnim putem punili slušalice AirPods, korisnici moraju kupiti i kućište koje košta 69 dolara, što će dodatno povećati cijenu Appleovog sistema za bežično punjenje.

Takođe, špekuliše se da bežično punjenje skraćuje vijek baterije za razliku od punjenja putem kabla.

Izvor: Klix

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *