Prijedlozi za izgled spomenika Slobodanu Miloševiću su toliko smiješni da je baš, baš tužno!

Objavljeno: 13.3.2018.


,,Je l’ vidiš ovu zgradu? E, duplo veći od zgrade i sav od zlata”, bio je jedan od komentara Beograđana na pitanje kako zamišljaju spomenik pokojnog predsjednika Jugoslavije – Slobodana Miloševića, koji je preminuo 11. marta prije 12 godina.
U Beogradu je pokrenuta inicijativa da se Miloševiću podigne spomenik i da se njegovim imenom zove jedna ulica u prestonici. Na tu ideju došli su socijalisti koji su uz podršku građana predali zahtjev 9. marta 2018. Skupštini grada Beograda.

Grob Slobodana Miloševića Foto: Profimedia

Do konačne odluke čekaće se mjesec, dva. U međuvremenu informativni portal ,,Noizz” je odlučio da pita maštovite građane – kako bi po njihovom mišljenju trebalo da izgleda spomenik nekadašnjeg predsednika SRJ. ,, Iskreno, na svemu nam možete zameriti, ali humor nam ne dirajte. Izgleda da važi ona stara Nasmej se kad ti je najteže“.

,,Nisam mogao ni da zamislim koliko su neki jedva čekali da iznesu svoje mišljenje, tačnije zamisao o spomeniku. Naravno, mašte nam ne nedostaje pa su mnogi preuveličavali svoj doživljaj. Dok su jedni poželeli bistu od zlata, drugima je bronza došla kao idealno rešenje. U rukama bi obavezno nosio pištolj ili mač, ili aktovku – jer je bio bankar u Njujorku.”

Simbolično, iznad njega bi letele bombe i avioni, to ne moram da objašnjavam zašto – piše Noizz.

Sve u svemu, da mi je neko pre ankete rekao da smo toliko kreativni, mislio bih da je lud.

Uostalom, pogledajte video i sve će vam biti jasno:

Klikni OVDJE!

 

Prenosi:Noizz.rs

Naslovna fotografija: REUTERS

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *