Novi napad u Beču

Objavljeno: 13.3.2018.


Dan nakon napada nožem na vojnika koji je obezbeđivao rezidenciju ambasadora Irana u Beču jutros se u prestonici Austrije dogodio novi napad.
Nešto posle osam časova jedan državljanin Avganistana napao je pripadnika obezbeđenja ispred austrijskog parlamenta. Avganistanac je pokušao da pripadnika obezbeđenja izvuče iz automobila, ali je ovaj uspeo da osujeti napad korišćenjem biber spreja.

Napadač, kako je saopšteno na konferenciji za štampu Ministarstva unutrašnjih poslova, nije bio naoružan i niko nije povređen u ovom napadu.

Jedan državljanin Austrije egipatskog porekla, koji važi za islamskog vernika, nožem je u noći izme]u nedelje i ponedeljka, napao vojnika koji je obezbeđivao rezidenciju ambasadora Irana. Taj dvadesetšestogodišnji muškarac koji je ubijen u nedelju uveče imao je veze s političkim islamom, rekla je direktorka austrijske javne bezbednosti Mihaela Kardeis.

Ona je rekla danas da će biti potrebno nekoliko dana da se detaljno analizira zaplenjen materija. Ona nije dala detalje o motivu za napad niti profil čoveka.

Policija je naložila pojačan nadzor ispred svih diplomatskih predstavništava u Beču.

A sredinom prošle nedelje je jedan Avganistanac, koji je 2015. kao izbeglica došao u Austriju, nasumično nožem nasrnuo na prolaznike u drugom bečkom okrugu, povredivši jednu tročlanu porodicu.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *