Kazablankas: Ed Širan je popularan jer nam je ispran mozak

Objavljeno: 13.3.2018.


Frontmen benda The Strokes Džulijan Kazablankas požalio se na trenutno stanje svetske muzičke scene, ocenivši da bi pravedno bilo da američki alternativni muzičar Ariel Pink bude popularan koliko i Ed Širan. Kazablankas je u interevjuu za magazin “Vulture”, ukazao na negativan uticaj interneta na to koji će muzičari biti popularni, ocenivši da je “kulturološko ispiranje […]
Frontmen benda The Strokes Džulijan Kazablankas požalio se na trenutno stanje svetske muzičke scene, ocenivši da bi pravedno bilo da američki alternativni muzičar Ariel Pink bude popularan koliko i Ed Širan.

Kazablankas je u interevjuu za magazin “Vulture”, ukazao na negativan uticaj interneta na to koji će muzičari biti popularni, ocenivši da je “kulturološko ispiranje mozga” dovelo do uspeha britanske pop zvezde Eda Širana, prenosi NME.

“Očekivao sam da internet donese ravnoteži između kvaliteta i mejnstrima, ali je sve otišlo u suprotnom smeru. Kvalitet je isisan iz muzike. One Direction će imati četiri milijarde pregleda, a najbolji umetnici današnjice dobijaju tek deo pažnje”, naveo je frontmen The Strokesa.

Kazablankas smatra da bi pravedno bilo da umetnici poput Ariela Pinka, koga je uporedio sa pokojnom muzičkom ikonom Dejvidem Bouvijem, budu popularni koliko i Ed Širan.

“Ukoliko biste odrastali u svetu u kojem je Ariel Pink popularan, onda biste se zapitali kako neko ko Ed Širan može biti popularan. Ljudi odsrastaju sa normama koje im se usađuju u glavu. Ne želim da uvredim Eda Širana ili bilo koju pop zvezdu. Ed Širan deluje kao fin, kul momak i nemam ništa protiv njegove muzike. Neka proda milijardu albuma. Samo ne razumem zašto ne živimo u svetu gde Ed Širan dobija 60 odsto pažnje, a Arijel Pink 40. Sada deluje da Ed Širan dobija 99,5 odsto”, požalio se Kazablankas.

Tokom intervjua je izneo i tvrdnju da Džimi Hendriks za života nije imao hitova, niti je doživeo komercijalni uspeh.

Na primedbu novinara da je Hendriks bio vrlo popularan u svoje vreme, Kazablankas je rekao da je to samo utisak koji imamo sa današnje tačke gledišta.

Zatim ga je novinar podsetio da je Hendriks svojevremeno svirao na zatvaranju Vudstoka, na šta je frontmen Strokesa samo kratko odgovorio: “OK”.

Naveo je i da mu je želja da izgradi svet u kojem bi Velvet Underground bili popularniji od Rolingstonsa.

Foto: Shutterstock

Izvor: NME

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *