FIFA šalje delagaciju u Grčku zbog ‘revolveraša’ Savidisa

Objavljeno: 13.3.2018.


Svetska fudbalska federacija poslaće delegaciju u Grčku kako bi sa nadležnima razgovarala o fudbalskoj krizi, dan nakon što je suspendovana Superliga.
“FIFA zahteva beskompromisni pristup istrebljenju svih oblika nasilja u fudbalu”, naveo je direktor FIFA Evropa Bjorn Vasalo u pismu grčkoj vladi.

Vlada Grčke je u ponedeljak naredila suspenziju lige nakon što je vlasnik PAOK Ivan Savidis na utakmici protiv AEK-a ušao na teren s pištoljem oko pojasa nezadovoljan odlukom sudije da poništi gol solunskom timu.

Državni tužilac naložio je istragu o ovom incidentu, odnosno zašto je policija navodno ignorisala instrukcije tužioca da se Savidis uhapsi na licu mesta.

FIFA je ranije već upozorila grčke sportske vlasti da neuspeh u sprovođenju brzih reformi može dovesti do suspenzije reprezentacije iz mađunarodnih takmičenja.

Ponašanje Savidisa je već dovelo do suspenzije PAOK iz Evropske asocijacije klubova (ECA).

Savidis se izvinio zbog onoga što je nazvao “emotivnom reakcijom” na sudijsku odluku i “generalno loše stanje u grčkom fudbalu”. Kako je saopšteno na klupskom sajtu, Savidis je imao nameru da “odbrani desetine hiljada navijača PAOK od provokacija i sukoba”.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *