“Bijelo dugme” zapalilo Ljubljanu i Beč

Objavljeno: 13.3.2018.


Nastup kultne grupe u rasprodatim dvoranama u Sloveniji i Austriji oduševio publiku
GRUPA “Bijelo dugme”, predvođena Goranom Bregovićem i pevačima Mladenom Vojičićem Tifom i Alenom Islamovićem, oduševila je publiku u Ljubljani i Beču, na rasprodatim koncertima u dvoranama “Stožice” i “Piramida”.

Zbog nezapamćenog interesovanja, ulice glavnog grada Slovenije bile su 9. marta blokirane vozilima iz svih krajeva zemlje (neka su imala tablice Sarajeva, Zagreba i Beograda) koji su želeli da se još jednom podsete na hitove legendarne jugoslovenske rok grupe. Nakon što ih je publika skandiranjem “dugme, dugme” dozvala na binu, Brega, Tifa i Alen su nastup otvorili pesmom “Noćas je ko lubenica pun mjesec iznad Bosne”, a nastavili sa “Pljuni i zapevaj moja Jugoslavijo” i “Ružica si bila, sada više nisi”. “Dugme” je nastupilo sa velikim gudačkim orkestrom, horom i tamburašima, a na koncert je došao i Branko Đurić Đuro sa suprugom.

Sutradan su “dugmići” sa publikom pevali i u Beču, do sitnih sati, a sledeći koncert, koji je rasprodat još pre Nove godine, zakazali su za 24. mart u Amsterdamu.

Foto: Privatna arhiva

Izvor. Novosti

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *