Njujork: Helikopter pao u rijeku i nestao “za sekund”

Objavljeno: 12.3.2018.


U padu helikoptera, koji se u subotu uveče srušio u reku nedaleko od ostrva Ruzvelt na Ist Riveru u Njujorku, poginulo svih pet putnika. Pilot spasen.
Portparol Savezne avijatičarske administracije izjavio je tokom noći da je helikopter “jurokopter” AS350 pao oko 19 sati po lokalnom vremenu u njujoršku reku, preneo je AP, uz napomenu da je uzrok pada helikoptera za sada nepoznat, a istraga je u toku.

Informaciju o rušenju helikoptera potvrdio je i kabinet gradonačelnika Njujorka, koji je na zvaničnom Tviter nalogu napisao da ronioci njujorške policije pretražuju reku.

Na video snimku koji je napravio prolaznik i koji je objavljen na Tviteru vidi se kako se crveni helikopter naglo ruši u vodu i prevrće se.

Reč je o privatnom helikopteru u vlasništvu kompanije “Liberti helikpters” koji je iznajmljen radi fotografisanja, a srušio se u blizini rezidencije gradonačelnika. Pilot je uspeo da se izvuče iz letelice, nakon čega ga je spasao remorker, navode zvaničnici.

Tela putnika pronašli su pripadnici policije i vatrogasne brigade, rekao je komesar vatrgoasne brigade Danijel Nigro, istakavši da se dogodila velika tragedija.
Vlasti, za sada, nisu objavile imena pilota i putnika, niti su precizirale kako su putnici poginuli.

Očevici koji su šetali kejom u trenutku kada se nesreća dogodila navode da je helikopter leteo uz veliku buku, zatim je iznenada pao u vodu i ubrzo se pojavio na površini, nakon čega je izronio i pilot. “Voda je hladna. Letelica je brzo tonula”, opisuje očevidac Meri Li za “Njujork post”.

Godine 2009, helikopter istog modela, u vlasništvu iste kompanije – koja iznajmljuje letelice za privatne letove i turističke ture razgledanja grada – sudario se s malim, prvatnim avionom iznad reke Hadson, pri čemu je poginulo devet osoba medju kojima i grupa italijanskih turista, podseća američka agencija.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *